BudgetInZicht en SAM vzw pakken uit met website Budgetwijzer

Hoe kan ik beginnen met sparen? Wat met die brief van de deurwaarder? Zal ik dit jaar geld terugkrijgen van de belastingen? Hoe vraag ik een afbetaalplan aan? Is er een organisatie die mij helpt met mijn schulden?

Eén op de vijf Belgen scoort laag op financiële geletterdheid en een derde van de Belgen kan geen drie maanden overbruggen als hun vast inkomen wegvalt. De wereld van geld, budget en schulden is een complexe wereld die betrouwbare antwoorden vraagt. Om budget- en schuldenproblemen zelf aan te pakken of om de stap te zetten naar de gepaste hulpverlening, lanceerden SAM vzw en BudgetInZicht (BIZ) www.budgetwijzer.be. Met die nieuwe website willen de welzijnsorganisaties de financiële geletterdheid verhogen en ook de juiste weg naar hulpverlening aanbieden.

Antwoorden, stappenplannen en persoonlijk advies rond schulden

De website is onderverdeeld in herkenbare budgetthema’s zoals wonen, gezondheid, bank en verzekeringen, familie en onderwijs.. Zo kan je gericht op zoek gaan naar de vraag waarop jij een antwoord nodig hebt.

Daarnaast vind je op de website een handig stappenplan om zelf je budget aan te pakken, een afbetalingsplan voor te stellen en mogelijks zelf hulp in te schakelen van professionele hulpverlening. Wat is het verschil tussen een bankvolmacht of een zorgvolmacht? Moet ik voor schulden naar een advocaat of is er een gratis alternatief? Onder het onderdeel ‘Hulp in je Buurt’ vind je alle vormen van hulpverlening en bestaande maatregelen duidelijk uitgelegd.  

Eerder nood aan advies op maat? Dat kan! De website bevat een handige tool waar je door een aantal vragen te beantwoorden meteen een heleboel tips en advies krijgt, gebaseerd op jouw situatie. www.budgetwijzer.be wil de websitebezoeker versterken en daarnaast advies geven over hulpverlening en beschermingsmaatregelen om je budget en schulden aan te pakken.

Afbeelding